ŞERBETLİ TATLILARLA ÇOK ARAM YOKTUR ASLINDA ARA SIRA YAPARIM DÜN ÇOK UĞRAŞTIRMAYACAK HEM DE LEZZETLİ BİR TATLI OLAN REVANİ YAPTIM ÇOK TA GÜZEL OLDU ELLERİME SAĞLIK
MALZEMELER
4 YUMURTA(BÜYÜK BOY KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI UN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
LİMON KABUĞU RENDESİ
ŞERBETİ İÇİN
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI
ÖNCE SOĞUMASI İÇİN ŞERBETİ YAPIYORUZ.SU VE ŞEKER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA LİMON SUYU EKLEYİP 15 DAKİKA DAHA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA YUMURTA ARDINDAN DÜĞER MALZEMELER EKLENİP GÜZELCE HARMANLANLAYIP YAĞLI KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 25 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.TATLIMIZ SICAK ŞERBET SOĞUK OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETİNİ DÖKÜP ILIK FIRINDA ÇEKMESİ İÇİN BEKLETİYORUZ.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIYORUZ
!!!!NOT: TATLI , KEK, PASTA TARİFLERİNDE BARDAK ÖLÇÜSÜ VERİLDİĞİNDE HER MALZEMEYİ AYNI BARDAKLA ÖLÇERSENİZ KIVAMDA SORUN YAŞAMAZSINIZ!!!
elıne sağlık cok guzel olmus
YanıtlaSilHarika görünüyor. Tatlı krizlerindeyim :)) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilYumuşacık ve ne de lezzetli olmuştur şimdi olsada bir kaç dilim yesem...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgilerimle...
yemek bloglarına girince gözüm direk tatlılara takılıyor :)Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok severim Revaniyi biraz dolapta bekletince daha iyi oluyor bana göre
YanıtlaSilEllerine sağlık.. Ne kadar güzel anlatmışsın :)
YanıtlaSilbu ara benimde aklımdaydı yapayım diyordum karşıma çıktı..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilNefis gözüküyor elinize sağlık..
YanıtlaSil