MANTARLI TAVUK SARMA


MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ ( DÖVÜLMÜŞ )
200 GRAM MANTAR
1 ORTA BOY SOĞAN
5-6 DAL DEREOTU
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
TAVAYA 2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ KOYUP ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ SOĞANI VE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ MANTARLARI EKLEYİP 4-5 DAKİKA KAVURUYORUZ . OCAKTAN ALMADAN ÖNCE KIYILMIŞ DEREOTUNU , TUZU VE KARABİBERİ VE KIRMIZIBİBERİ  EKLEYİP BİRAZ KARIŞTIRIP OCAKTAN ALIYORUZ.
HAZIRLADĞIMIZ KARIŞIMDAN İNCE DÖVÜLMÜŞ TAVUK GÖĞSÜNÜN BAŞ KISMINA KOYUP( DOLAM SARAR GİBİ ) RULO HALİNDE SARIYORUZ. BİRLEŞME YERİ ALTTA KALACAK ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE KOYUYORUZ.
BİR KAPTA SIVI YAĞ , PUL BİBER VE TUZU KARIŞTIRIP HAZIRLADIĞIMIZ RULOLARIN ÜZERİNE SÜRDÜKTEN SONRA 180-200 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 30-35 DAKİKA PİŞİRİYORUZ . FIRINDAN ÇIKAN TAVUK RULOLARINI HALKA HALKA DİLİMLEYİP İSTEĞE GÖRE SALATA VEYA PİLAVLA SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar

  1. Ebrucun ellerine sağlık. hiç yapmadım ama tavuk sever olarak emin çok lezzetlidir...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Mantar tavuk uyumuna baylırım
    Çok güzel bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Ebrucum:))nefis görünüyorlar....sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bu tam misafirlik bir tarif sunumu çook şık :)

    YanıtlaSil
  5. evet gerçekten tam misafirlik çok şık deneyin derim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler