Zaful

4 Mart 2013 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SARMA


MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ ( DÖVÜLMÜŞ )
200 GRAM MANTAR
1 ORTA BOY SOĞAN
5-6 DAL DEREOTU
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
TAVAYA 2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ KOYUP ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ SOĞANI VE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ MANTARLARI EKLEYİP 4-5 DAKİKA KAVURUYORUZ . OCAKTAN ALMADAN ÖNCE KIYILMIŞ DEREOTUNU , TUZU VE KARABİBERİ VE KIRMIZIBİBERİ  EKLEYİP BİRAZ KARIŞTIRIP OCAKTAN ALIYORUZ.
HAZIRLADĞIMIZ KARIŞIMDAN İNCE DÖVÜLMÜŞ TAVUK GÖĞSÜNÜN BAŞ KISMINA KOYUP( DOLAM SARAR GİBİ ) RULO HALİNDE SARIYORUZ. BİRLEŞME YERİ ALTTA KALACAK ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE KOYUYORUZ.
BİR KAPTA SIVI YAĞ , PUL BİBER VE TUZU KARIŞTIRIP HAZIRLADIĞIMIZ RULOLARIN ÜZERİNE SÜRDÜKTEN SONRA 180-200 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 30-35 DAKİKA PİŞİRİYORUZ . FIRINDAN ÇIKAN TAVUK RULOLARINI HALKA HALKA DİLİMLEYİP İSTEĞE GÖRE SALATA VEYA PİLAVLA SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

5 yorum:

  1. Ebrucun ellerine sağlık. hiç yapmadım ama tavuk sever olarak emin çok lezzetlidir...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Mantar tavuk uyumuna baylırım
    Çok güzel bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Ebrucum:))nefis görünüyorlar....sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bu tam misafirlik bir tarif sunumu çook şık :)

    YanıtlaSil
  5. evet gerçekten tam misafirlik çok şık deneyin derim sevgiler

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL