Zaful

12 Mart 2013 Salı

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK

TAVUK VE MANTAR BİR ARAYA GELİNCE HARİKA LEZZETLER ÇIKIYOR. DAHA ÖNCE KÖFTE YAPMIŞTIM BU GÜVEÇLERDE İLK KEZ TAVUK DENEDİM HARİKA OLDU GERÇEKTEN GELELİM YAPILIŞA

MALZEMELER
4 ADET TAVUK GÖĞSÜ
250 GRAM MANTAR
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER 
KURUTULMUŞ MİNİK BİBER
SIVI YAĞ
4 ADET MİLFÖY HAMURU

YAPILIŞI
TAVUKLARI MİNİK DOĞRAYIP SIVI YAĞDA BİRAZ SOTELİYORUZ.RENKLERİ DÖNÜNCE İÇİNE İRİ DOĞRANMIŞ MANTAR VE BAHARATLARI EKLİYORUZ. 1 SU BARDAĞI KADAR SU EKLEYİP AĞZI KAPALI OLARAK PİŞİRİYORUZ.GÜVE KAPLARINA PAY EDİYORUZ.ÜZERİNİ MİLFÖY HAMURU İLE KAPATIP YUMURTA SARISI SÜRDÜKTEN SONRA 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.PİLAVLA BİRLİKTE SERVİS ETTİĞİMİZDE İŞTE BÖYLE GÖRSEL BİR ŞÖLEN ORTAYA ÇIKIYOR.LEZZET DERSENİZ GERÇEKTEN MÜKEMMEL DENEMENİZİ ÖNERİRİM
AFİYET OLSUN SEVGİLER

1 yorum:

  1. Milföy hamuruyla olması değişik ve güzel olmuş
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL