19 Mart 2013 Salı

EBRU USULÜ TAVUK TANTUNİ

MUTFAKTA DİKKAT ETTİNİZ Mİ BİLMEM AMA DOĞAÇLAMA ORTAYA ÇIKAN TARİFLER DAHA BİR LEZZETLİ OLUYOR SANKİ BUGÜN NE YEMEK YAPSAM DİYE PLANLAMIŞTIM AMA SON ANDA AKSİLİK OLUNCA PRATİK NE YAPABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜRKEN ORTAYA BİR ZİYAFET ÇIKTI , TAMAMEN DOĞAÇLAMA BİR TANTUNİ YAPTIM. NASIL MI?
MALZEMELER
750 GRAM TAVUK GÖĞÜS( BONFİLE , IZGARA TAVA HEPSİ OLUR)
4-5 ADET KURUTULMUŞ MİNİK ACI  KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
SIVI YAĞ
PUL BİBER
KARABİBER , TUZ

YAPILIŞI
TAVUKLARI MİNİCİK DOĞRUYORUZ.TEFLON TAVADA SIVI YAĞ , PUL  BİBER, KARABİBER , KURU BİBERLER ,TUZ KOYUP GÜZELCE SOTELİYORUZ.BİR MİKTAR SU EKLİYORUZ.ARA SIRA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
YUFKACIDAN ALDIĞIMIZ YUFKA EKMEK YA DA LAVAŞ ARASINA KOYUP DÜRÜM YAPARAK AYRAN İLE BİRLİKTE SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER


1 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL