ÇITIR YUFKALI ŞÖLEN KÖFTESİ

BU TARİFİ ÇOK SEVERİM BİRAZ UĞRAŞTIRICI OLSA DA SONUCUNDA ORTAYA ÇIKAN LEZZET İÇİN MUTLAKA DENEMELİSİNİZ DERİM BU GÜZEL GÖRÜNTÜYE ULAŞMAK İÇİN 

MALZEMELER
300 GRAM DANA KIYMA
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
1 ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
2 YUFKA
1 KASE YOĞURT
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
KIYMAYI TUZ , KARABİBER VE PUL BİBER VE BULGUR İLE GÜZELCE HARMANLAYIP MİNİK KÖFTECİKLER YAPIYORUZ.
ARDINDAN YUFKAYI 3-4 CM GENİŞLİĞİNDE SİGARA BÖREĞİ YAPACAK GİBİ ÜÇGENLER HALİNDE KESİP İÇİ BOŞ OLARAK SARIYORUZ.
ÖNCE ÇITIR YUFKALARI DAHA SONRA KÖFTELERİ KIZARTIP GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ. YOĞURT VE PUL BİBER İLE  SÜSLEYİP SUNUYORUZ.
HARİKA BİR LEZZET VE GÖRSEL BİR ŞÖLEN GERÇEKTEN MİSAFİRLERE YAPILABİLECEK TAM BİR ZİYAFET YEMEĞİ 
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar

  1. elıne sağlık cıtır yufkaları bende yaparım bazende salatayla servıs ederım

    YanıtlaSil
  2. Mantı gibi ellerinize sağlık. Böyle içi boş bend eyapıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, çocukların seveceği bir tarif olmuş...

    YanıtlaSil
  5. mantı gibi olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli kolay ve bir öğün olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık..Çok severim nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık,güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  10. çok hoş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler