Zaful

22 Mart 2013 Cuma

BAHAR ÇORBASI

BAHAR GELDİ DOĞADA TÜM RENKLERİYLE GÖRSEL ŞÖLEN YAPMAYA BAŞLADI.BENDE BAHARIN RENKLERİNİ TAŞIYAN BİR ÇORBAYLA SİZLERLEYİM. ANKARA'NIN SAĞANAK YAĞMURUNDAN GELENLERİN İÇİNİ ISITACAK HARİKA BİR ÇORBA OLDU. YAPILIŞI MI?
MALZEMELER
2 ORTA BOY PATATES
1 BÜYÜK HAVUÇ
1 KASE BEZELYE
1 TAVUK GÖĞSÜ HAŞLANMIŞ
YAZDAN KURUTULMUŞ ETLİ KIRMIZI BİBER
1 ÇAY BARDAĞI UN(YOĞUN SEVİYORUM BEN)
1 LİTRE SÜT
1 LİTRE SU
KARABİBER , TUZ 
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
PATATES , HAVUÇ VE BEZELYELER MİNİCİK DOĞRANIP BİRLİKTE TAVUK İSE AYRI OLARAK HAŞLANIR. DAHA SONRA SIVI YAĞ , PATATES , HAVUÇ , BEZELYE , DİDİKLENMİŞ TAVUK VE KIRMIZI BİBERLER DAHA SONRADA BAHARATLAR EKLENİR. UN ARDINDAN  SÜT VE SOĞUK OLARAK(UN TOPAKLANMASIN DİYE) EKLENİR VE ÇIRPICIYLA KARIŞTIRILIR.TOPAK OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL PİŞMEYE YAKIN BLENDERLA ÇEKİLİR. SICAK SICAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER


2 yorum:

  1. Mis gibi ve sağlıklı ellerine sağlık sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. malzemeleriyle zengin bir çorba olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL