Zaful

14 Şubat 2013 Perşembe

TAVUKLU PİDECİK



UZUN ZAMANDIR AKLIMDA OLAN BİR ŞEY EVDE PİDE YAPMAKTI,  TARİFLERE BAKARKEN OKTAY USTANIN YAPTIĞI BU PİDECİKLERİ GÖRDÜM VE HEMEN DENEMEYE KARAR VERDİM .ŞUNU BELİRTMELİYİM GERÇEKTEN ÇOK PRATİK VE LEZZETLİ GELELİM YAPILIŞINA ; 

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
4 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KURU MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
SU

İÇİ İÇİN
500 GRAM TAVUK GÖĞSÜ(KÜÇÜK KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
3-4 ADET ETLİ KIRMIZI BİBER (BEN YAZDAN DOLABA ATMIŞTIM)
PUL BİBER,TUZ VE KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
UN VE KURU MAYAYI BİR ARAYA GETİRİP GÜZELCE HARMANLIYORUZ , ARDINDAN TUZU EKLİYORUZ.ELİMİZE YAPIŞMAYACAK KOLAY YOĞURULAN BİR HAMUR HALİNE GELENE KADAR SUYLA KIVAMINI AYARLAYIP GÜZELCE YOĞURMAYA DEVAM EDİYORUZ.ELDE ETTİĞİMİZ HAMURU 12 BEZEYE AYIRIP DİĞER TARAFTA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUĞA KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞANI , BİBERİ VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.SON OLARAK YAĞ İLE KARIŞTIRDIĞIMIZ SALÇAYI ÜZERİNE DÖKÜP ELİMİZLE GÜZELCE HARMANLIYORUZ BÖYLELİKLE PİDEMİZİN İÇİ HAZIR. BEZELERE AYIRDIĞIMIZ HAMURLARIN HER BİRİNİ UN DÖKTÜĞÜMÜZ ZEMİNDE TATLI TABAĞINA YAKIN BÜYÜKLÜKTE AÇIYORUZ.ORTALARINA İÇ MALZEMESİNİ KOYUP RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KAPALI PİDE ŞEKLİ VERİYORUZ. 

TEPSİDE BU ŞEKİLDE 15 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ ARDINDAN KENARLARINA FIRÇA YARDIMIYLA SIVI YAĞ SÜRÜP 220 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. PİDELERİMİZİ SICAK SICAK SERVİS YAPIYORUZ.

GERÇEKTEN MUHTEŞEM BİR LEZZET FIRINDAN ÇIKTIĞINDA YANDAKİ GİBİ MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜSÜ OLUYOR KOKUSUNU DA VARIN SİZ TAHMİN EDİN.
AFİYET OLSUN 
SEVGİLER




1 yorum:

  1. ooo nefis olmuşlar,niye dışarda yiyelimki böyle güzel tarifler varken :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL