TAVUK ROSTO KÖFTE VE PATATES TOPLARI


HAFTA SONU İÇİN DEĞİŞİK BİR LEZZET ARARKEN TAVUK ROSTO KÖFTE VE PATATES PÜRESİNİN HARİKA OLACAĞINA KARAR VERDİM. TAM TAVUK KIYMASI YAPACAKKEN SEVGİLİ MUTFAK ROBOTUM BOZULDU AMA ROSTO KÖFTE YAPMA KONUSUNDA KARARLI OLUNCA BIÇAK KIYMASI YAPARAK DURUMU ÇÖZDÜM . SONUÇ HAFİF PRATİK LEZZETLİ BİR YEMEK OLDU GELELİM YAPILIŞINA ;
MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ORTA BOY SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU VEYA EKMEK İÇİ
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU UN
2 YUMURTA (1 İ ÜZERİ İÇİN)
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
1 KASE HAZIR GARNİTÜR

YAPILIŞI
TAVUK GÖĞÜS ROBOTTA KIYMA HALİNE GETİRİLİR BENİM GİBİ BIÇAKLA KIYMA HALİNE DE GETİREBİLİRSİNİZ.RENDELENMİŞ SOĞAN , 1 YUMURTA , GALETA UNU , UN , TUZ , KARABİBER VE PULBİBERDE EKLENEREK GÜZELCE YOĞURULUR.ARDINDAN GARNİTÜRLER EKLENEREK EZMEDEN YOĞURUP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİDE KAĞIT YARDIMIYLA RULO YAPILIP BUZDOLABINDA 4-5 SAAT DİNLENDİRİLİR.
DAHA SONRA ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ YUMURTA VE SIVI YAĞ KARIŞIMI SÜRÜLEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 50-55 DAKİKA PİŞİRİLİR.
KÖFTEMİZ PİŞERKEN MİNİK DOĞRANMIŞ PATATESLER BİR TENCEREYE ALINARAK ÜZERLERİNİ KAPLAYACAK KADAR SÜT VE BİR TATLI KAŞIĞI TUZ KATILARAK HAŞLANMAYA BIRAKILIR.SÜTTE HAŞLANMIŞ PATATES HARİKA OLUYOR.DAHA SONRA SÜZÜLÜR VE EZİLEREK PÜRE HALİNE GETİRİLİR. ELLE TOP TOP ŞEKİL VERİLEREK DİLİMLEDİĞİMİZ KÖFTEYLE BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler