16 Şubat 2013 Cumartesi

SÜTLAÇ


HAFTA SONU ANKARA'NIN SOĞUK VE YAĞMURLU HAVASINDA SICACIK YEMEĞİ ÇOK SEVDİĞİM SÜTLAÇ YAPMAK İÇİN HEMEN MUTFAĞA GİRDİM.DAHA ÖNCE KATILMIŞ OLDUĞUM BİR YEMEK KURSUNDA ALMIŞTIM BU TARİFİ KENDİ TARİFİMLE HARMANLAYIP LEZZETLİ VE PRATİK BİR SÜTLAÇ YAPTIM.
MALZEMELER
1 LİTRE SÜT(GÜNLÜK SÜT KULLANMAYI TERCİH EDİYORUM)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ(AJDA BARDAK)
LİMON KABUĞU RENDESİ
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA(BUĞDAY KULLANIYORUM)

YAPILIŞI
SÜTÜ KAYNAMASI İÇİN TENCEREMİZE KOYDUKTAN SONRA KAYNAMAYA YAKIN TOZ ŞEKERİ EKLİYORUZ.DİĞER TARAFTA PİRİNÇLERİ HAŞLANIRKEN NİŞASTAYI SU YARDIMIYLA AÇIYORUZ.SÜTÜMÜZ KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE VANİLYAYI HAŞLADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ EKLİYORUZ. SON OLARAK SUYLA AÇTIĞIMIZ NİŞASTAYI VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ KOYUP KARIŞTIRARAK 3-5 DAKİKA DAHA PİŞİRİP OCAKTAN ALIYOR KASELERİMİZE PAYLAŞTIRIYORUZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL