PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER
4 ADET YUFKA
4 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN ÇÖREK OTU

YAPILIŞI
HER BİR YUFKA 4 PARÇAYA BÖLÜNEREK 16 ADET ÜÇGEN ELDE EDİLİR.HER BİR ÜÇGEN PARÇAYA HAZIRLADIĞIMIZ YAĞ VE SÜT KARIŞIMI GÜZELCE SÜRÜLÜR.ARDINDAN ÜÇGENİN GENİŞ OLAN KISMINA HAŞLANMIŞ PATATES VE DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBER KARIŞIMINDA OLUŞAN İÇ KONULUR.SİGARA BÖREĞİNDEN FARKI OLARAK SADECE YANLARI İÇE ALINMADAN RULO HALİNE GETİRİLİR.HAZIRLANAN RULO İÇE DOĞRU SARMAL OLARAK SARILIR EN UÇ KIZIM ALTA GETİRİLEREK TEPSİYE KONUR.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE İÇİNE SÜRDÜĞÜMÜZ SÜT YAĞ KARIŞIMI KARIŞTIRILAAK SÜRÜLÜR(BU DAHA YUMUŞAK VE GÜZEL YAPIYOR)ÇÖREK OTU VEYA ARZUYA GÖRE SUSAM DÖKÜLEREK 180 DEREYE ISITILMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar