30 Ocak 2013 Çarşamba

MANTI


Dolapta dünden çıkardığım kıymamla ne yapayım diye düşünürken aklıma esti dedim evde kendim bir mantı yapayım açayım güzelce hiç öyle abartıldığı gibi zor değil yaptım çok ta güzel oldu benim yaptığıma dair yapılış aşamasına ait resimleride aşağıya koyuyorum. 
Çok mükemmel hamur açtığımı söyleyemem ama gerçekten hem görüntüsü hem lezzeti mükemmel oldu.
Beni twitterda Takip etmek için buraya tık tık
MALZEMELER

HAMURU İÇİN 
2 SU BARDAĞI UN (Selva Un )
YARIM SU BARDAĞI SU
1 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

İÇİ İÇİN
150 GRAM KIYMA 
1 SOĞAN
TUZ,KARABİBER

SOS İÇİN 
1 ER YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI VE DOMATES SALÇASI
1 KASE YOĞURT
4-5 DİŞ SARMISAK
SUMAK(İSTEYEN NANE , KEKİK KOYABİLİR BEN SEVMEDİĞİM İÇİN SADECE SUMAK KULLANDIM)
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri güzelce yoğurulur 3-4 parçaya bölünür vakit varsa 15-20 dakika dinlendirilir.Daha sonra un serpilmiş zeminde oklavayla açılır.kare kare kesilir.hazırlanan iç malzemesi konarak bükülür.
hazırlanan mantılar kaynayan suya atılarak yüzeye çıkana kadar pişirilir.
Üstüne sarmısaklı yoğurt ,salça sos ve sumak dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun sevgiler



7 yorum:

  1. Çok severim nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ebruu bende mimin vaar siteme gel :))

    YanıtlaSil
  3. Ebrucum ellerine sağlık mantın harika gorünüyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. tşkler rümeysa'cım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. şimdi olsa da yesek, çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Selam canım mantılar çok güzel,bende mutfağı çok seviyorum. bende değişik mantı tarifi var istersen biara tarifini veririm :))seni takibe aldım bende beklerim Canım.
    http://sagliklizayiflamaguzellikvemoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler değişik mantı tarifleri bendede var ama en bilineni yapayım dedim

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL