Zaful

22 Ekim 2012 Pazartesi

ŞEKERPARE

MALZEMELER
200 GRAM MARGARİN
3 YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ(AJDA BARDAK)
YARIM ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ(AJDA BARDAK)
YARIM ÇAY BARDAĞI İRMİK(AJDA BARDAK)
1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN HİNDİSTAN CEVİZİ(AJDA BARDAK)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN ;
4 SU BARDAĞI SU
4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI
ODA ISISINDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN , 3 YUMURTA(BİRİNİN SARISI HARİÇ), SIVIYAĞ , PUDRA ŞEKERİ , VANİLYA , HİNDİSTAN CEVİZİ , İRMİK GÜZELCE KARIŞTIRILIR . UN AZ AZ İLAVE EDİLİR UNLA BİRLİKTE KABARTMA TOZUDA KATILIR ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR . CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINARAK YAĞLANMIŞ TEPSİYE ARALIKLI OLARAK DİZİLİR . DİĞER TARAFTA SU VE ŞEKER KAYNATILIR OCAKTAN ALMADAN ÖNCE LİMON SUYU EKLENİP 5 DAKİKA DAHA KAYNATILIP OCAKTAN ALINIR. 170 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞMİŞ ŞEKERPARELER SICAKKEN SICAK ŞERBET ÜZERİNE DÖKÜLÜR. FIRININ İÇİNDE BIRAKILIP ŞERBETİ ÇEKMESİ SAĞLANIR.
İLK ŞEKERPARE DENEMEMDİ SÜPER OLDU UMARIM SİZDE SEVERSİNİZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER



1 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL