20 Eylül 2012 Perşembe

MİNİ AÇMA


MERHABA ARKADASLAR mutfaksaatim.blogcu.com'dan ÖZLEMİN TARIFIYLE YAPTIGIM ACMA NASIL OLMUS BENÖLÇÜYÜ YARIYA INDIRDIM 20 TANE MİNİK AÇMA ÇIKTI SİZ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ

MALZEMELER
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KURU MAYA
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER (AJDA BARDAK)
YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU

YAPILIŞI

ILIK SÜTLE MAYAYI GÜZELCE KARIŞTIRIP MAYAYI ERİTİYORUZ. İÇİNE YAĞ , TUZ , ŞEKER EKLEYİP ALDIĞI KADAR UN EKLIYORUZ. HAMUR ELIMIZE YAPISAN BIRAZ CIVIK BIR HAMUR OLUYOR . 1 SAAT KADAR MAYALANDIRDIKTAN SONRA CEVIZ BUYUKLUGUNDE PARÇALAR ALIP 10 SANTIMLIK UZUN ŞERİTLER HALINE GETİRİYORUZ. İKİ UCUNDAN BÜKEREK KIVRIM OLUSTURDUKTAN SONRA İKİ UCU BİRLESTİRİP YAĞLI KAĞI SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE KOYUYORUZ . ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ARZUYA GÖRE ÇÖREK OTU VEYA SUSAM SERPİP 180 DERECE ISITILMIS FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİP SERVİS YAPIYORUZ AFİYET OLSUN LEZZETI HARIKA OLDU HEMDE COK KOLAY DISARDAN ALMAKTANSA KENDINIZ EVDE YAPABILIRSINIZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL