10 Eylül 2012 Pazartesi

DALYAN KÖFTE


MALZEMELER
300 GRAM KIYMA
1 ORTA BOY SOĞAN
2-3 DAL MAYDANOZ
TUZ , KARABİBER
SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN

İÇİ İÇİN
1 ADET HAŞLANMIŞ HAVUÇ
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU HAŞLANMIŞ VEYA KONSERVE BEZELYE
1 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA

YAPILIŞI
KIYMA , SOĞAN , MAYDANOZ , 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ , 1 YUMURTA , TUZ , KARABİBERİ , UNU GUZELCE YOĞURUYORUZ . DAHA SONRA KÖFTE HARCINI DIKDORTGEN SEKİLDE YAYIYORUZ ORTASINA UZUNLAMASINA KUP KUP DOGRANMIŞ YUMURTAYI , YINE KUP KUP DOGRADIGIMIZ HAVUCU VE BEZELYEYI KOYUP RULO HALINE GETIRIYORUZ . YAGLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE KOYUP UZERİNE SIVIYAG GEZDİRDİKTEN SONRA YAKLASIK 200 DERELIK FIRINDA 30 DAKIKA KADAR PISIRIYORUZ
YANINA 2 HAŞLANMIŞ PATATESİ BİRAZ SIVI YAĞLA KARIŞTIRARAK OLUŞTURDUĞUMUZ PÜREYİ KOYUP SERVİS YAPIYORUZ NASIL OLMUŞ
YORUMLARI BEKLİYORUM SEVGILER



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL