Zaful

31 Ekim 2011 Pazartesi

FINDIKLI GÜL TATLISI


MALZEMELER
1 BÜYÜK ÇAY BARDAĞI İRMİK (AJDA BARDAK)
2 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU

ŞERBETİ İÇİN :
2,5 SU BARDAĞI SU
2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI
BİR TENCEREYE ŞEKERİ VE SUYU KOYARAK ŞERBETİ PİŞMEYE BIRAKIYORUZ . OCAKTAN ALMADAN HEMEN ÖNCE LİMON SUYUNU EKLEYİP ŞERBETİMİZİ HAZIR HALE GETİRİYORUZ.BİR KAPTA ÖNCE KURU MALZEMELERİ YANİ UN ,İRMİK ,KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP DİĞER MALZEMELERİDE EKLEYERK HAMURU OLUŞTURUYORUZ . YARIM SANTİM KALINLIĞINDA BİR HAMUR ACIYORUZ . KÜÇÜK BİR KASE YARDIMIYLA YUVARLAK PARÇALAR KESİYORUZ . PARÇANIN TAM ORTASINA FINDIK KOYUP HAMUR DORT UANINDAN BICAKLA ARTI SEKLINDE KESIYORUZ SADECE ORTADA FINDIGIN BULUNDUGU YER KALIYOR ELIMIZLE GUL SEKLI VERIYORUZ IYICE SIKI KAPATIYORUZ (PİŞERKEN AÇILIYOR ) YAGLANMIŞ TEPSİYE DİZİP 200 DERECE ISITILMIS FIRINIMIZDA PİŞİRİYORUZ . FIRINDAN ÇIKAN TATLIMIZIN ÜZERİNE SERBETİ BOLCA DÖKÜYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGILER

1 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL