MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 DİŞ SARIMSAK
2 - 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
3 - 4 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON
1 YEMEK KAŞIĞINA YAKIN KARABİBER
TUZ
1 ADET LİMON
5-6 ADET MARUL YAPRAĞI
5-6 TAZE SOĞAN
5-6 DAL MAYDANOZ
YAPILIŞI
BİR KARIŞTIRMA KABINA İSOTU , NAR EKŞİSİNİ , RENDELENMİŞ SOĞANI, DOMATES VE BİBER SALÇASINI , TUZU, KARABİBERİ , RENDELENMİŞ SARIMSAĞI ,ZEYTİNYAĞINI GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ. DİĞER TARAFTA BULGURUMUZU SICAK SUYLA ISLATIP ÜZERİ KAPALI HALDE 30 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ VE HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMA BULGURUDA KATIP GÜZELCE 10-15 DAKİKA YOĞURUYORUZ ÜZERİNİ KAPATIP 20 DAKİKA KADAR BEKLETTİKTEN SONRA ŞEKİL VEREREK MARUL YAPRAKLARI ÜZERİNE KOYARAK LİMONLA BİRLİKTE SERVİS YAPIYORUZ . ARZU EDEN MAYDANOZ VE TAZE SOĞANLADA SÜSLEYEBİLİR.
VALLA EŞİM ÇOK SEVDİ DIŞARIDA SATILAN ETLİ ÇİĞ KÖFTEDEN FARKI YOKTU HEMDE DAHA SAĞLIKLI KESİNLİKLE DENEYİN SEVGİLER
YORUMLARI BEKLİYORUM
Çok severim çiğ köfteyi.Bu tarif tam ban göre olmuş.Ellerine sağlık cnaım.
YanıtlaSil