Zaful

4 Şubat 2010 Perşembe

KÖFTELİ İSKENDER


MALZEMELER
400 GRAM KIYMA
1 SU BARDAĞINA YAKIN GALETA UNU
1 ADET RENDE SOĞAN
5-6 DAL MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER
2 TATLI KAŞIĞINA YAKIN KİMYON
7-8 DİLİM TOST EKMEĞİ
YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI
KIYMA,SOĞAN,BAHARATLAR,MAYDANOZ,GALETA UNU,TUZ,KARABİBER,KİMYON KONULARAK KÖFTELER YOĞURULUR.ŞEKİL VERİLEREK AZ YAĞLI TAVADA KIZARTILIR,TOST EKMEKLERİ KÜP KÜP DOĞRANIP FIRINDA KITIR EKMEK HALİNE GETİRİLİR.ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİLİR. DAHA SONRA YOĞURT KONULUR.YOĞURDUN ÜZERİNE KIZARTTIĞIMIZ KÖFTELER EKLENEREK EN SON SALÇALI SOS DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

2 yorum:

  1. ebru hanım merhaba, haftasonu nakonun etkinliğinde tanışmıştık, amerikan servislerini yapan arkadaş ben...blogunuzu ziyaret edeyim dedim, harika tarifleriniz var, özellikle bunu mutlaka deneyeceğim...annenize de selamlarımı iletirseniz sevinirim:)

    YanıtlaSil
  2. MERHABA ÇOK TEŞEKKÜRLER MUTLAKA DENYİN ÇOK GÜZEL OLUYOR YİNE GÖRÜŞMEK ÜZERE
    SEVGİLER

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL