28 Ekim 2009 Çarşamba

ETLİ KABAK DOLMASI


MALZEMELER
5 ADET ORTA BOY KABAK
250 GRAM KIYMA
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
1 YEMEK KAŞIĞI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN
DEREOTU
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

KABAKLARI GÜZELCE TEMİZLEYİP YIKADIKTAN SONRA KIYMA,RENDELENMİŞ SOĞAN,PİRİNÇ,BULGUR,SIVIYAĞIN YARISI,KIYILMIŞ DEREOTU(YARIM DEMET),TUZ,KARABİBER VE PULBİBERİ GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ KABAKLARIN İÇİNİ DOLDURUP TENCEREYE DİZDİKTEN SONRA ÜZERLERİNİ DOMATESLE SÜSLÜYORUZ. KABAKLARIN YARISINA GELECEK KADAR SUYU , KALAN SIVIYAĞI VE SALÇAYI EKLEDİKTEN SONRA ORTA ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.İSTEĞE GÖRE SARMISAKLI YA DA SARMISAKSIZ YOĞURT VE DEREOTU İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIYORUZ
AFİYET OLSUN
YORUMLAR BEKLİYORUM SEVGİLER






2 yorum:

  1. İadeyi ziyarete geldim yorumunuza teşekkürler her zaman beklerim...Kabak dolmanızda harika görünüyor ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ebrucum tavuk iskenderin çok güzel denedim çok güzel oldu değişik tariflerini bekliyorum .yeşim

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL